Veel ziekteverzuim in het bedrijf? 

Stress is steeds vaker de oorzaak van ziekteverzuim. In meerdere onderzoeken wordt zelfs gesteld dat stress de veroorzaker is van 50% van de verzuimgevallen. Reden genoeg om stress serieus te nemen en te voorkomen!

Wist je dat stress zelfs je hersenen kan doen laten krimpen, dit heeft gevolgen voor je intelligentie en je cognitieve functies. 

 

Wij van Zelf Sterk komen graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek. 

Wij geven trainingen voor werkgevers, werknemers, teamleiders om stress eerder te herkennen, hiermee om te gaan en te voorkomen. 


Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking in Nederland burn-out klachten en de bijbehorende symptomen.

De huidige werkzame beroepsbevolking bestaat uit ca. 8,3 miljoen mensen, dit betekent dat circa 1,3 miljoen mensen te maken hebben met burn-out gerelateerde klachten.

Wij van Zelf Sterk willen hier wat aan doen!
 

Een medewerker die kampt met een burn-out is gemiddeld 242 dagen per jaar ziek. Per dag kost een zieke medewerker een werkgever gemiddeld € 250,-. Een medewerker die aan deze gemiddelden komt, kost een organisatie dus al gauw € 60.000,- per jaar.

 

Bron: Cijfers CBS en TNO

Wat doet chronische stress?

Chronische stress kan ervoor zorgen dat er hersenmist ontstaat. Gevolgen hiervan kunnen onder andere zijn, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, traag van denken en begrip, gebrek aan motivatie en prikkelbaarheid. Dit kan op de werkvloer voor veel onnodige problemen zorgen. Jouw medewerker kan meer fouten gaan maken, werkzaamheden vergeten of vaker ziek zijn. Daarnaast kan je sfeer onderling slechter worden, wat ook weer consequenties heeft voor de kwaliteit die je medewerkers leveren. Chronische stress zorgt ervoor dat het immuunsysteem verzwakt waardoor mensen vatbaarder zijn om ziek te worden. Dit zou zonde zijn, want aan chronische stress is zeker wat te doen! 

 

Wij bieden voor medewerkers die chronische stress ervaren, vaker ziek zijn, of voor medewerkers die niet lekker in hun vel zitten, meerdere facetten aan die hun kunnen helpen om weer te functioneren zoals je gewend bent.

Wij bieden coaching, voeding- en of supplementen, personal training en bewegingsbegeleiding. Je hoeft nergens anders te zoeken om het compleet te maken, wij hebben dit allemaal in huis. 

Hierdoor zullen je medewerkers minder stress ervaren, stressbestendiger worden, minder vaak ziek zijn en blij naar hun werk gaan. Stress hoeft niet alleen van de werkvloer te komen, ook thuis kan stress ontstaan, wat ook meegenomen wordt naar werk. Daarom is Coaching ook zo belangrijk. 

 

Tevens geven wij trainingen op locatie. Wat is chronische stress nou precies? Hoe kan je dit verminderen? Hoe kan je stressbestendiger worden? Hoe kan je voorkomen dat je uiteindelijk in een burn-out terecht komt? Hoe kom ik uit de burn-out? Hoe kan je ervoor zorgen dat je weer beter in je vel gaat zitten? Dit komt allemaal aan bod tijdens de trainingen. 

 

Wij werken positief, motiverend, confronterend, eerlijk, open, actief en krachtig


Zelf Sterk Individuele Begeleiding Trajecten

Dit is een traject dat wij in overleg met jouw werknemer gaan samen stellen. Samen gaan wij kijken wat echt nodig is, zodat wij voor elke werknemer een uniek pakket kunnen samenstellen. Dit pakket bevat zowel geestelijk als lichamelijk begeleiding.

 

 • Coaching
 • Supplementen advies 
 • Gelukshormonen stress test
 • Vetzuren bloedtest
 • Bewegingsbegeleiding
 • Stress & trauma release (Diep lichaams- & ademwerk
 • Personal Training
 • Whatsapp ondersteuning

 

Prijs in overleg*


Zelf Sterk Stress training

Bij Zelf Sterk geloven we dat het creëren van een gezonde en veerkrachtige werkomgeving van essentieel belang is voor zowel individuen als organisaties. Stressklachten en burn-outs kunnen een enorme impact hebben op het welzijn van werknemers en de daarmee samenhangende productiviteit van een bedrijf. Daarom bieden we gespecialiseerde trainingen aan die zich richten op het voorkomen van, en effectief omgaan met, stressklachten en burn-outs.

Onze trainingen zijn ontworpen om managers, teamleiders en medewerkers de kennis, vaardigheden en hulpmiddelen te geven die ze nodig hebben om stress te herkennen, preventieve maatregelen te implementeren en een ondersteunende werkcultuur te bevorderen. We geloven dat stress- en burn-outpreventie een gedeelde verantwoordelijkheid is en dat leiders in een organisatie een cruciale rol spelen bij het creëren van een positieve en gezonde werkomgeving.

Tijdens onze trainingen behandelen we een breed scala aan onderwerpen, waaronder het begrijpen van stress en een burn-out, het herkennen van signalen en risicofactoren, het implementeren van preventieve maatregelen, het optimaliseren van teamdynamiek en het bieden van begeleiding en ondersteuning aan managers en teamleiders. We maken gebruik van interactieve oefeningen en reiken praktische tools aan om deelnemers te helpen de geleerde concepten in de praktijk te brengen.

Bij Zelf Sterk streven we ernaar om een verschil te maken in het welzijn van individuen en organisaties. Onze trainingen zijn maatwerk en kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften en uitdagingen van uw organisatie. We geloven in langdurige resultaten en bieden daarom ook evaluatie- en opvolgingsmogelijkheden om de effectiviteit van de training te meten en de implementatie ervan te ondersteunen.

 

Prijs op aanvraag,-*


Zelf Sterk Bedrijf fit

In dit traject gaan wij kijken wat er nodig is om de medewerkers mentaal en fysiek fit te krijgen en/of te houden.

Als je genoeg beweegt, gezond eet, wordt je stressbestendiger minder snel ziek en is de kans op een burn-out aanzienlijk kleiner. Je zit lekkerder in je vel, je bent actiever en kan meer werk verzetten. 

 

 • Voeding & Supplementen advies
 • Gelukshormonen stress test
 • Vetzuren bloedtest
 • Sporten in groepsverband op locatie
 • Groeps- en of individuele coaching gesprekken

 

Prijs op aanvraag,-*


De Gelukshormonen Stress test

Ook is het mogelijk om je medewerkers een gelukshormonen stress test te laten doen. 

Hierdoor krijg je een super indicatie over de stress en geluk van uw medewerkers. Dit maakt het overzichtelijk om te kijken wie er op dat moment veel stress ervaart en voor welke medewerker het belangrijk is om wat extra ondersteuning te krijgen. 

 

Prijs op aanvraag,-* 


* Exclusief 21% voor bedrijven